Winkel met publieksfunctie

Hebbedingen is een professionele winkel die permanent wordt bemand door deelnemers met, waar nodig, hulp van de begeleiders. De deelnemers vervullen de rol van winkelbediende en werken achter de kassa, helpen de klanten met informatie over de producten en het inpakken van cadeaus. Zij leren hierdoor om meer sociaal, klantgericht en vriendelijk te zijn.

Vervaardigen producten, gevarieerde ambachten

Bij de unieke producten die zij maken is de ‘hand van de meester’ terug te zien, want elke deelnemer heeft een eigen stijl. De technieken die zij gebruiken zijn papier-maché, houtbewerking, pottenbakken, keramiek, handwerken, breien, weven, mozaïeken en borduren. Vrijwilligers helpen bij het vervaardigen van deze producten.

Facilitair

De deelnemers zijn er ook verantwoordelijk voor dat de winkel er op zijn best uitziet. De producten moeten netjes en sfeervol in de schappen staan, de prijzen moeten worden vermeld en de winkel moet schoon en netjes zijn. Tijdens de (lunch)pauzes verzorgen zij koffie en thee en één keer in de week maken zij een complete maaltijd bij een ouderencentrum in Nijverdal.

Licht arbeidsmatig werk

De deelnemers hoeven niet de hele dag alleen maar bezig te zijn met de winkel of het maken van producten voor in de winkel. Er is ook ruimte voor het verrichten van licht industrieel werk. Voor enkele bedrijven in de omgeving sorteren ze bij Hebbedingen producten en pakken deze in zodat de bedrijven ze kunnen versturen.